Rechizite, masă caldă și burse pentru elevii cu părinți plecați în străinătate

0
123

– județul Maramureș, locul 9 din punctul de vedere al numărului de copii cu părinți plecați în străinătate –

Elevii cu părinți plecați la muncă în străinătate vor beneficia de suport educațional și psihologic, rechizite școlare și masă caldă pe parcursul frecventării programelor de tip afterschool sau “Școală după școală”, burse, cazare, decontare transport, potrivit completărilor aduse Legii nr. 272/ 2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, publicate în Monitorul Oficial pe 20 iulie.

Potrivit unei analize a organizației “Salvați copiii”, Maramureșul se regăsea pe locul 9 în țară din punctul de vedere al numărului de copii cu părinți plecați în străinătate.
Conform actului normativ, autoritățile administrației publice centrale și locale, furnizorii de servicii sociale acreditați, cultele recunoscute de lege, precum și orice alte instituții publice sau private cu atribuții în domeniul educației, să­nă­tății și al protecției copilului pot iniția proiecte destinate copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate.
Completările la legea amintită prevăd că serviciile de care vor beneficia copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate și persoanele în grija cărora au rămas copiii sunt: servicii de suport educațional și psihologic, activități recreative și de socializare, tabere pentru copii, în vederea sprijinirii copiilor pentru traversarea perioadei dificile a separării de părinți; activități de evaluare și consiliere vocațională; suport material pentru a beneficia de servicii educaționale de calitate – rechizite școlare și masă caldă pe parcursul frecventării programelor de tip afterschool sau “Școală după școală”, burse, cazare, decontare transport etc.; programe de educație parentală și consiliere pentru persoanele în grija cărora au rămas copiii etc.
Sursele de finanțare vor fi atât de la bugetul de stat sau, după caz, bugetele locale, în limita bugetelor de venituri și cheltuieli prevăzute cu această destinație, cât și fondurile europene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.