Staţiunile, luate cu asalt de pensionarii maramureşeni

0
111

Pensionarii maramureşeni au luat cu asalt staţiunile din ţară. Dacă în anii de pandemie, Casa Judeţeană de Pensii abia găsea doritori pentru sejururile organizate, acum biletele de tratament se epuizează rapid.
Instituţia judeţeană nu a fost nevoită în nicio lună să facă apel la doritori pentru a veni după bilete. Din contră, locurile puse la dispoziţie în staţiuni au fost epuizate rapid. Una din staţiunile cele mai solicitate de maramureşeni a fost pe plan local şi anume Ocna Şugatag. Şi litoralul românesc rămâne în topul preferinţelor.
De la începutul anului şi până în prezent la Casa Judeţeană de Pensii Maramureş au fost depuse 6.142 de cereri. Deja au fost repartizate peste 2.000 de bilete. Pensionarii maramureşeni nu au stat deloc pe gânduri când a fost vorba de plecarea la tratament într-o staţiune. Din contră, şi-au ridicat imediat biletele de tratament. Cei mai mulţi maramureşeni au optat pentru staţiunile Ocna Şugatag, Băile Felix, Sovata, Băile Herculane, Eforie Nord, Saturn şi Mangalia.
În schimb, la coada preferinţelor rămân în continuare staţiunile Bizuşa şi Sângeorz Băi în ciuda faptului că sunt aproape de judeţul Maramureş. Din cele 18 serii organizate în acest an în staţiuni au mai rămas 8.
Pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.
Pentru a beneficia de biletele de tratament, pensionarii depun cerere în care menționează trei locații (stațiuni) și ulterior, în funcție de locurile disponibile, sunt repartizați. La depunerea cererii, se prezintă și un act de identitate (carte de identitate/buletin) și cupon de pensie. Apoi, în luna în care doresc să meargă la tratament, îna­inte de a fi selectați, trebuie să prezinte bilet de trimitere de la medicul de familie (valabil cel mult 30 de zile).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.