Maramureşul exportă în lume mobilier de lemn

0
58

Maramureşul rămâne în continuare un judeţ fruntaş la exportul mobilierului de lemn în întreaga lume. Canapele, scaune tapiţate şi alte elemente de mobilier au ajuns pe toate meridianele lumii: de la Turcia, Elveţia, Ucraina până la Canada, China, Japonia, Israel sau Emiratele Arabe Unite, ceea ce demonstrează că judeţul se poate încă mândri cu mobila din lemn produsă.
În primul semestru din acest an, la Biroul Vamal de Interior Maramureş au fost depuse şi acceptate 7.426 declaraţii de export. Din judeţ s-au transportat în afara ţării piese de mobilier, cherestea şi parchet de lemn, construcţii prefabricate din lemn, construcţii metalice, părţi, profile şi componente din aluminiu pentru industria aeronautică, sticlă termopan pentru tâmplărie etc.
Exporturile din Maramureş au fost efectuate în principal în Turcia (mobilier din lemn, scaune tapiţate, perne şi accesorii canapele, profile şi componente din aluminiu pentru industria aeronautică), Elveţia (mobilier din lemn, tâmplărie aluminiu, sticlă termopan pentru tâmplărie), Norvegia (mobilier din lemn, construcţii metalice), Islanda (mobilier din lemn). De asemenea, mobilierul din lemn a ajuns în Federaţia Rusă, Republica Moldova, Canada, Ucraina, Japonia, Emiratele Arabe Unite, Coreea, China, Arabia Saudită, Statele Unite ale Americii, Egipt şi Macedonia de Nord.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.