Elevii și profesorii de la Școala din Tăuții de Sus învață prin proiecte Erasmus+

0
258

Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Tăuții de Sus, structură a Liceului de Transporturi Auto Baia Sprie, beneficiază de o acreditare Erasmus+ pentru perioada 2021-2027 în cadrul căreia s-au derulat două proiecte Erasmus+, în perioada 1 sep­tembrie 2021 – 30 noiembrie 2022, respectiv între 1 iunie 2022 și 31 august 2023.

Implementarea acestor proiecte, la nivelul școlii, s-a realizat prin participarea elevilor la mobilități de grup în Turcia, Italia, Portugalia, Cehia.
”În cadrul acestor mobilități, elevii acestei școli și-au îmbunătățit competențele digitale, lingvistice, sociale, digitale, și-au îmbogățit cunoștințele culturale, au conștientizat importanța integrării europene și statutul de cetă­țean european și, poate cel mai important, și-au făcut prieteni noi și au perceput ideea de multiculturalitate, diversitate și integrare europeană”, a punctat prof. Amalia Maria Dan, coordonator proiecte.
De asemenea, cadrele didactice au participat la mobilități de tip job-shadowing în Croația, Spania, Norvegia.
”Cu prilejul acestor experiențe de învățare s-a putut observa sistemul de învățământ din aceste țări, organizarea activităților educative, fe­lul în care este implementat curriculumul la nivelul orelor de studiu și modul în care sistemul de educație este cu adevărat axat pe copii și pe nevoile acestora, realizarea activităților este integrată, iar formele de evaluare sunt diversificate și concepute în sprijinul elevilor”, a adăugat prof. Amalia Maria Dan, coordonator proiecte.
Alte mobilități Erasmus+ au presupus participarea unor cadre didactice la cursuri de formare în Norvegia, Austria, Danemarca și Islanda.
Temele abordate au fost: integrarea aplicațiilor și instrumentelor digitale în activitățile școlare și extrașcolare, capacitatea de a evita epuizarea profesională și a îmbunătăți actul educativ, realizarea unor proiecte și ore de curs care să preîntâmpine schimbările climatice și să transforme școala într-o școală verde și prietenoasă, integrarea copiilor cu nevoi speciale și dificultăți de învățare.
”Proiectele Erasmus+ sprijină dezvoltarea profesională și personală a participanților la mobilități, indiferent dacă sunt copii sau cadre didactice, oferă oportunități educaționale, științifice, sociale, culturale, lingvistice, digitale, capacitatea de a depăși imaginea învă­ță­mântului tradițional și reprezintă adevărate experiențe de învățare”, a conchis prof. Amalia Maria Dan, coordonator proiecte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.