Finanţiştii maramureşeni continuă protestele

0
61

Protestele spontane începute în întreaga ţară în cursul zilei de 24 august vor continua şi în Maramureş. Totuşi, cei de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Maramureş şi-au luat o mică pauză de la acţiunile sindicale în cursul zilei de vineri, 25 august pentru a veni în sprijinul contribuabililor.
Astfel, liderul Sindicatului “Sed Lex” din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Maramureş, Vasile Maxim, a declarat că, vineri, activitatea a fost reluată în jurul orei 10 pentru că era data scadentă pentru diferite plăţi şi eşalonări la plată.
De AZI, 28 august, finanţiştii îşi vor relua acţiunile de protest. Activitatea ar putea fi întreruptă zilnic, cel puţin 2-3 ore, deoarece doleanţele angajaţilor nu au fost soluţionate.
Printre altele, sindicaliştii cer egalizarea salariilor pentru finanţiştii din teritoriu la fel ca şi cele ale angajaţilor din Ministerul Finanţelor. Protestatarii mai cer introducerea în legea salarizării a familiei ocupaționale, elaborarea statutului finanțistului, mai multă aplecare asupra problemelor din sistem, respectiv protecţia juridică a celor care merg în controale, un sistem informatic integrat şi rezolvarea problemei personalului insuficient.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.