Calendarele examenelor naționale în 2024

0
26

Proiectele de ordin de ministru privind organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat și a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2023-2024, vor fi dezbătute în Comisia de Dialog Social, informează Ministerul Educației.
Conform proiectului, examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, prevede ca evaluarea competențelor, lingvistice și digitale să aibă loc între 17 și 27 iunie 2024.
Probele scrise se vor desfășura după următorul calendar: Limba și literatura română, 1 iulie; Proba obligatorie a profilului, 2 iulie; Proba la alegere a profilului și specializării, 3 iulie; Limba și literatura maternă, 4 iulie.
Sesiunea august are alocată perioada 8-14 august pentru evaluarea competențelor, urmând ca probele scrise să se deruleze după cum urmează: Limba și literatura română, 19 august; Proba obligatorie a profilului, 20 august; Proba la alegere a profilului și specializării, 21 august; Limba și literatura maternă, 22 august.
În cazul Evaluării Naționale, proiectul propune următorul calendar: Limba și literatura română, 25 iunie; Matematică, 27 iunie; Limba și literatura maternă, 28 iunie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.