În căutarea oraşului pierdut la Sighetu Marmaţiei

2
3705

Cea de-a doua etapă a proiectului „În căutarea oraşului pierdut. Sighet, oameni, locuri, poveşti” a debutat în iulie şi se va derula până în luna noiembrie.
Prin Administrația Fondului Cultural Național, Muzeul Maramureșan a obținut finanțare pentru proiectul ”În căutarea orașului pierdut. Sighet, oameni, locuri, povești II” care își propune să recupereze și să readucă în memoria comunității o parte a orașului Sighetu Marmației, locuită de numeroasa comunitate evreiască sigheteană și demolată în urma proiectului de sistematizare a orașului.
Prima ediție a proiectului ”În căutarea orașului pierdut. Sighet, oameni, locuri, povești” s-a bucurat de un real succes în rândul comunității locale. Ca dovadă, cartea s-a epuizat în foarte scurt timp, iar localnicii s-au implicat și interacționat în redescoperirea orașului, fiind reconstituite zone care au fost demolate în urma procesului de sistematizare. Se va edita și publica un album foto bilingv, român-englez, cu fotografiile imobilelor demolate și poveștile lor și ale familiilor care au locuit în acea zonă. Finanțarea nerambursabilă din partea AFCN este de 78.620 lei, valoarea totală a proiectului fiind de 87.620 lei.

2 COMENTARII

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.