Riscăm să nu avem la iarnă lemne de foc, pentru toți!

0
70

Direcția Silvică Maramureș lucrează la foc continuu pentru a exploata masa lemnoasă ce trebuie extrasă în acest an. Însă resursele umane sunt limitate, timpul este scurt, iar cererile de lemne de foc sunt multe.
În aceste condiții este foarte posibil ca nu toată lumea să ajungă la lemnul de foc atât de necesar în anotimpul rece. Este și motivul pentru care Direcția Silvică îi sfătuiește pe cetățenii care au nevoie de lemn de foc pentru încălzire la iarnă să caute alternative în ceea ce privește comercializatorii de masă lemnoasă.
„Ca plan în acest an avem stabilit 425.000 mc, iar la ora actuală este recoltat, extras din pădure, cca. 183.000 mc. Se lucrează intens în perioada asta. Lemnul este și pentru industrializare, dar cel mai important pentru populație este lemnul de foc. Solicitări sunt multe pentru Romsilva. Se știe că este un mare furnizor de lemne de foc pentru întreaga populație a județului, însă sugerăm celor care au nevoie de lemne de foc să se îndrepte și spre alte ocoale de regim care nu sunt ale noastre, deoarece nu reușim să acoperim necesarul întregii populații. De ce spun asta? Dacă anul trecut în iulie au fost 26.000 mc de lemn de foc pentru populație, anul acesta, tot în iulie, deja s-au livrat 37.000 mc și solicitări sunt foarte multe. Așa că să nu ajungem cumva într-un impas să nu reușim să onorăm și cererile actuale. Asta în condițiile în care noi avem doar 51% din pădurile proprietate a statului, așa că este indicat ca populația să se îndrepte și spre ocoale silvice de regim”, a spus ing. Mihai Leșan, Direcția Silvică Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.