Peste 3.200 de elevi maramureșeni vor beneficia de masă caldă

0
94

Abia în a treia săptămână de școală, Guvernul a adoptat proiectul de OUG prin care elevii din 450 de școli vor beneficia de masa caldă în anul școlar 2023-2024.
În contextul acestui program-pilot, Inspectoratul Școlar Maramureș a înaintat către Ministerul Educației propunerea ca 9 unități de învățământ să fie incluse, cu un număr de 3.257 beneficiari: 506 de nivel preșcolar, 1.438 de nivel primar, 1.119 de nivel gimnazial și 194 de nivel liceal/profesional.
Lista școlilor care vor oferi masă caldă va fi stabilită prin hotărâre de Guvern, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență.
Finanțarea, în anul 2023, a programului-pilot, se asigură de la bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, în cuantum de 195.000 mii lei.
Dreptul de a beneficia de o masă caldă îl au doar elevii și preșcolarii prezenți la activitățile didactice pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar.
Conform OUG, autoritățile administrației publice locale, instituțiile și autoritățile cu atribuții în domeniul educației au obligația să urmărească și să verifice buna desfășurare a procesului de aprovizionare privind distribuția către elevi și preșcolari a pachetului alimentar sau, după caz, a mesei calde.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.