Prof. univ. dr. Petru Dunca: ”Această diplomă înseamnă foarte mult pentru sufletul meu”

0
470

Profesorul universitar dr. Petru Dunca a fost distins vineri, 13 octombrie, cu titlul de cetățean de onoare al municipiului Baia Mare. Momentul festiv a avut loc în debutul evenimentului care a marcat Ziua Scriitorului.

”Îi mulțumesc profesorului universitar doctor Petre Dunca pentru ceea ce mi-a așezat ca model acum mai bine de 15 ani când pășeam într-un oarecare fel în zona aceasta tumultuoasă a administrației și politicii. Una dintre provocările cu un anumit caracter dramatic a fost punerea în paranteze, ca să mă exprim elegant, a Universității de Nord, a ceea ce înseamnă rădăcină și tradiție academică în județul Maramureș, în municipiul Baia Mare și unul dintre, cred că singurul, simbol al luptei de apărare a mediului academic, a instituției care se numea Universitatea de Nord Baia Mare, a fost domnul profesor Dunca.
Ideile și lupta domniei sale pentru a păstra această instituție și acest simbol academic m-au inspirat și pe mine”, a subliniat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, cel care, de altfel, a și inițiat proiectul de acordare a titlului de cetățean de onoare profesorului universitar dr. Petru Dunca.
”Cred că municipiul Baia Mare și județul Maramureș au capacitatea să susțină o instituție consolidată și relevantă, cu un caracter pregnant pentru dezvoltarea socială și economică în această zonă. Cred că nu s-a încheiat lupta noastră și că lucrurile o să ia o turnură pozitivă, astfel încât să ne gândim nu la cine suntem noi, ci la ce suntem noi. Să nu ne gândim așa cum alții s-au gândit la pozițiile pe care le ocupau și nu s-au gândit la viitor”, a adăugat Cătălin Cherecheș.
În discursul său, prof. univ. dr. Petru Dunca a mărturisit că a ”rămas profund impresionat de această analiză”.
”Mulțumesc pentru această onoare. Această diplomă (de cetățean de onoare, n.r.) înseamnă foarte mult pentru sufletul meu, pentru forța de a duce mai departe ceea ce am făcut până acum. Vreau să mulțumesc și pentru tot ce faceți”, a punctat prof. univ. dr. Petru Dunca.
Născut în comuna Budești, Petru Dunca este profesor universitar la Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Facultatea de Litere. Potrivit CV-ului domniei sale, a fondat specializări la nivel licență – Etnologie, Filosofie, Științele comunicării – relații publice și jurnalism; masterat – Drepturile omului și Școala Doctorală, domeniul Filosofie. Din 2007, este conducător de doctorat în cadrul Școlii Doctorale „Filosofie și comunicare”, domeniul Filosofie.
Între 2010 și 2013, a fost tutore al bursierilor în cadrul programului POSDRU „Societatea bazată pe cunoaștere – cercetări, dezbateri, perspective”, derulat în colaborare cu Academia Română.
Mai mult, între anii 1997 și 2000, a fost redactor pentru județele Maramureș și Satu Mare la Televiziunea Română, Departamentul Emisiuni Informative, realizând peste 450 de reportaje și știri.
A fost inspector școlar (1987-1990) și inspector școlar adjunct (1991-1992).
Diploma de doctor în filosofie a fost obținută la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.