90 de copii și tineri din sistemul de protecție socială, în tabără de weekend la Săcel

0
41

90 de copii și tineri din sistemul de protecție specială al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș au participat, în perioada 13 – 15 octombrie, la o tabără de weekend în localitatea Săcel, la Pensiunea Izișoara Resort Maramureș.
Tabăra, al cărei obiectiv principal îl reprezintă dezvoltarea abilităților pentru o viață independentă a tinerilor care se află în risc de marginalizare și excludere socială, a fost organizată în cadrul Proiectului „Pregătiți pentru viață”, implementat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse.
Concomitent cu oportunitățile de petrecere a timpului liber, copiii și tinerii au participat la activități destinate pregătirii lor pentru a se integra mai ușor în societate, pentru a face față unor situații de risc, activități de grup pentru dezvoltarea spiritului de echipă.
Activitățile au fost susținute de 10 formatori/animatori/voluntari de la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca Oficial, prin intermediul căreia s-a desfășurat proiectul, alături de 10 specialiști din cadrul DGASPC Maramureș.
În programul taberei au fost incluse drumeții, spectacole și ateliere cu activități în natură, vizită la cea mai mare Biserică de Lemn din România ca suprafață, dar și vâltoarea din Săcel, atelier de olărit cu tradiție specifică zonei Săcel. Specialiști de la Crucea Roșie au susținut un curs de prim-ajutor în cazul unor situații de leșin, stop cardio-respirator, fracturi, entorse, arsuri, înec.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.