Acţiunea în stradă a sindicaliştilor DGASPC a avut efect

0
91

Protestul sindicaliştilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş a avut efectul scontat.
După ce în luna septembrie, a fost pichetată Prefectura Maramureş din cauza nepunerii în aplicare a unor hotărâri judecătoreşti definitive, din această lună, oamenii au început să îşi primească drepturile. Mai exact, e vorba despre acordarea unor sporuri pentru angajații din centrele unde sunt asistați cu afecțiuni neuropsihiatrice.
Procesele s-au derulat timp de doi ani, iar sporurile câștigate sunt pentru ultimii 3 ani, dinaintea începerii acţiunilor în instanţă. Plățile se vor face eșalonat, pe o perioadă de 5 ani.
Liderii de sindicat sunt mulţumiţi pentru rezolvarea problemei, dar sunt şi supăraţi din cauza unei sincope legislative. Preşedintele Cartel Alfa Maramureş, Florin Ho­ssu, consideră că e anormal ca aceste drepturi câştigate în instanţă să fie acordate, eşalonat şi nu într-o singură tranşă, pentru că „oamenii nu îşi fac datoria eşalonat, ci 100%”.
Pe de altă parte sunt şi situaţii în care lucrătorii pentru care s-a deschis proces pe această speţă au decedat, aşa că acum drepturile băneşti ajung la moştenitorii lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.