În ciuda maliţioşilor (cu noi în frunte…), aparent se fac paşi serioşi în alimentarea cu gaz a Ţării Codrului

0
142

Şi totuşi, vine gazul în Ţara Codrului!
Aflăm că s-a ajuns într-o fază avansată, pentru magistrala ce va fi făcută de RomGaz se scot avize, ceea ce sugează că există tot restul, inclusiv finanţarea.
S-a achiziţionat teren, de la Mânău spre Ariniş, pentru staţii, o altă achiziţie a fost făcută de Băseşti pentru propria staţie. Peste 100 de proprietari de terenuri de pe traseul magistralei de gaz au semnat acord de traversare, urmează să fie şi despăgubiţi. Teoretic, dacă nu se întâmplă nimic rău cu economia ţării, din primăvară ar putea începe lucrările la magistrala de gaz spre Ţara Codrului, urmând pasul următor. Ceea ce înseamnă reţele de gaz în localităţi. Autorităţile locale, organizate în grupuri de acţiune, au depus pe finanţarea Saligny proiecte de înfiinţare reţele de gaz atât ca asociaţii, cât şi fiecare separat.
Gazul în Ţara Codrului e un vis mai vechi al zonei, promisiuni fiind făcute încă de pe vremea guvernelor din anii 90. Ce rămâne încă de convins ca rentabilitate a consumului este numărul de consumatori. Băiţa vine teoretic cu aproximativ 600 de locuinţe de încălzit, Asuajul cu 300, Arinişul 200, Băseştiul 250, la fel Oarţa şi Bicazul. Totuşi, Ţara Codrului a dat dovadă peste ani de coeziune, dovadă stând acea Centură a Codrului făcută împreună de primăriile Asuaj, Băiţa de sub Codru şi Băseşti. Care la acest moment are un proiect de suplimentare, de extindere a Centurii de la Odeşti spre Stremţ şi comuna Oarţa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.