Festivalul ”Toamna corală chioreană”

0
38

În Centrul Cultural ,,Chioar” din Șomcuta Mare, Asociația Culturală ,,Cioltișorul” din Ciolt, orașul Șomcuta Mare, a organizat a treia ediție a Festivalului Coral, întitulat ,,Toamna Corală Chioreană”.
Într-o atmosferă de toamnă autentică prelungită, în noul Centru Cultural ,,Chioar”, reabilitat recent de Primăria Orașului Șomcuta Mare, pe scenă au urcat patru coruri: ,,Glasul Chioarului” din Șomcuta Mare – dirijor Gelu Hotea, ,,Corul Bărbătesc” din Finteușu Mare – dirijor prof. Andrei Dragoș, ,,Armonia Chioreană” din satul Ciolt – dirijor prof. dr. Cosmin Lauran și ,,Corul Bărbătesc” din Vălenii Șomcutei – dirijor Răzvan Pașca.
Pe lângă cele patru coruri din zonă, organizatorii au invitat corala ,,Armonia” din Baia Mare – dirijor prof. Adrian Iercoșan și solistele de muzică populară, cu ,,rădăcini” în satul Ciolt, Sofia Dragoș, de 8 ani și Irina Pop, de 15 ani, care au încântat publicul cu câte două cântece fiecare.
Cel mai vechi cor din zonă, ,,Glasul Chioarului”, care a împlinit în acest an 134 de ani de la înfiinţare, dirijat de tânărul Gelu Hotea, a prezentat un recital în ton cu manifestarea corală organizată, fiind răsplătit cu o diplomă și distincție de excelență, oferită de vicepreședintele Asociaţiei Naționale Corale din România, Alexandru Nicolici.
La finalul evenimentului, președintele Asociației Culturale ,,Cioltișorul”, Ioan Marchiș, a oferit o diplomă de excelență, vicepreședintelui Asociației Naționale Corale din România și Director executiv al Corului ,,Armonia” din Baia Mare, Alexandru Nicolici, pentru susținerea activității corale din România și păstrarea tradiției culturale corale maramureșene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.