La Fondul Documentar al Academiei Române din cadrul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”, a avut loc o manifestare de comemorare a patronului spiritual al instituției, intitulată „Petre Dulfu – 70 de ani de postumitate”.
În deschidere a vorbit moderatorul întâlnirii, dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”: „Îl sărbătorim azi pe Petre Dulfu lansând acest volum care adună articolele publicate în revista «Bibliotheca septentrionalis» de-a lungul celor trei decenii de când instituția îi poartă numele. Gestul cel mai important fiind făcut, vom săvârși o liturghie culturală pentru Petre Dulfu, pentru amintirea marilor români”.
După intervenția moderatorului, a avut loc proiecția unui film documentar despre viața și activitatea lui Petre Dulfu, realizat de bibliotecara Onorica Tîrziu în colaborare cu profesor Alina Talpoș, director al Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare și președinte al Despărțământului ASTRA Șomcuta Mare.
Conf. univ. dr. Florian Roatiș, coordonatorul volumului „Petre Dulfu în revista Bibliotheca Septentrionalis”, a declarat: „La șapte decenii de la dispariția fizică a patronului nostru spiritual, el încă mai încântă spiritual generații de copii cu eroii săi Păcală, Făt-Frumos sau Gruia lui Novac, dar și pe cei mari, care simt nevoia să se întoarcă la copilărie. Cu această ocazie ne referim la Petre Dulfu, căruia îi aducem un omagiu prin acest volum”.
Conf. univ. dr. Ștefan Vișovan a abordat activitatea didactică a lui Petre Dulfu și s-a oprit la un manual de limba română pentru clasa a VI-a, pentru minoritatea germană, apărut în anul 1928. Profesorul Săluc Horvat a adresat felicitări bibliotecii pentru acest moment cultural deosebit, amintind totodată faptul că Petre Dulfu a fost o personalitate în istoria presei literare românești, fiind citat în peste 40 de publicații la nivel național.
În a doua parte a întâlnirii, s-a desfășurat lansarea volumului „Scrieri”, autor profesor Viorel Hodiș, fost cadru universitar al Facultății de Litere din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Prezentarea acestuia a fost făcută de profesor Ștefan Vișovan, care a mărturisit: „Îmi face o deosebită plăcere să vorbesc despre activitatea profesorului Viorel Hodiș, care, de-a lungul anilor a colaborat la revista „Familia română” cu articole pentru rubrica «Să scriem corect românește». Cartea cuprinde 30 de materiale care abordează aspecte din evoluția societății românești de dinainte și de după Revoluția română din 1989”.