Ţara Lăpuşului, reprezentată la „România, arată-ţi farfuria”

0
858

Cornelia Demian de la Șura Demian a dus o fărâmă din autenticul Maramureşului în capitala ţării, făcând cinste tradiţiilor culinare și ospitalității acestei zone deosebite la emisiunea lui Măruță.
„Prin arta sa culinară și prezentarea tradiţiilor locale, a adus un strop de Maramureş în inimile telespectatorilor, demonstrând bucuria de a împărtăşi cultura şi bucatele alese ale regiunii. Aceasta a fost o ocazie minunată de a promova şi aprecia bogăţia gastronomică şi culturală a Maramureşului”, s-a precizat în prezentarea concursului „România, arată-ţi farfuria”, difuzat în cadrul emisiunii „La Măruţă”, la Pro Tv.
Alături de familia sa, Cornelia Demian deține „Șura Demian”, primul punct gastronomic local din Țara Lăpușului. Familia Demian a avut ideea ingenioasă de a transforma o anexă a gospodăriei în „Şura Demian”. Piatra din care este construită șura a fost adusă de la o biserică din Târgu Lăpuș, care a fost demolată. Familia a dorit să păstreze în noul decor și porțiuni cu piatră care să amintească povestea șurii.
Concursul „România, arată-ţi farfuria” se desfăşoară până în 1 decembrie. Ardelenii și mol­dovenii, bănățenii și oltenii, muntenii și bucovinenii, maramureșenii, crișenii și dobrogenii pun tot ce au mai bun în farfurie și se duelează în povești locale, obiceiuri culinare moștenite din generații și rețete specifice fiecărei zone. Preparatul fiecărui participant va fi degustat şi notat de către un juriu format din 3 experţi culinari.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.