Peste 11 tone de deșeuri, oprite la intrarea în țară

0
16

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, un cetățean român, domiciliat în județul Maramureș.
Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în România, transporta articole second-hand (articole de îmbrăcăminte, saltele, biciclete și încălțăminte) din Franța pentru o asociație din județul Maramureș.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, a fost solicitat sprijinul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care a stabilit că bunurile transportate – în total 11.500 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție), fiind considerate deșeuri.
În consecință, autorită­țile nu au permis intrarea respectivelor bunuri pe teritoriul României, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.