Credit, în valoare de 60 milioane lei, pentru Aeroportul Internațional Maramureș

0
115

S-a dat undă verde, în ședința extraordinară a Consiliului Județean, pentru contractarea, de către Regia Autonomă “Aeroportul Internațional Maramureș” a unui credit bancar în valoare de 60.000.000 lei, pe o perioadă de 10 ani.

În trecut, președintele CJ, Ionel Bogdan, a propus corectarea studiului de fezabilitate pentru proiectul ce viza realizarea unui terminal de pasageri nou și modern, doar că proiectul său a fost considerat unul “megalomanic”.
“Proiectul era în valoare de peste 300 milioane lei și conținea toate lucrările necesare: parcare pentru pasageri, parcare pentru personal, o platformă pentru terminal care te conectează cu terminalul, platformă pentru managementul bagajelor, sistematizarea traficului. În urma discuțiilor la minister am redus cu aproape 2.000 mp suprafața terminalului de pasageri, de la 14.000 mp la 12.300 mp. Au trebuit scoase anumite investiții pentru ca proiectul să poată fi depus. Am rugat executivul de la acea vreme să ajusteze proiectul, au ajustat în așa fel încât terminalul este cel contractat, dar nu avem platformele necesare, parcări, sistematizarea traficului”, a spus Ionel Bogdan.
Proiectul a fost rediscutat la Ministerul Transporturilor și cu celelalte instituții implicate în repartizarea fondurilor.
„Am făcut modificările în studiul de fezabilitate, să putem face un act adițional la contractul de finanțare, astfel încât sumele necesare să fie introduse în contractul de finanțare, să putem funcționa când deschidem terminalul nou. Până în aprilie 2024 ne-am propus ca întreg proiectul să fie finalizat. Creditul va fi contractat pe termen mediu. Este necesar un flux de numerar foarte mare. Trebuie să fim pregătiți cu un flux de numerar să putem sprijini antreprenorul”, a adăugat șeful administrației maramureșene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.