Mai ușor decât s-ar fi așteptat

0
113

CSU Suceava – CS Minaur Baia Mare 30-37 (16-21)

CS Minaur Baia Mare a câștigat clar meciul din devans cu CSU Suceava, contând pentru etapa 12, penultima a turului Ligii Zimbrilor, scor 30-37 (16-21), duel derulat marți seara în Sala LPS Suceava.

Comparativ cu prima deplasare din Moldova, de la CSM Bacău, consumată sâmbătă și încheiată cu remiză, 27-27, disputa cu ocupanta locului 7 a fost fără istoric, cu toate că pe acest teren punctele nu se acumulează deloc ușor. Vicecampioana a susținut contrariul și a contabilizat al optulea succes al stagiunii, printr-o evoluție care nu a dat nicio speranță adversarului. Trei puncte care a readus formația antrenată de Alexandru Sabou pe locul secund, peste CSM Constanța, însă cu un meci în plus pentru băimăreni.

Maramureșenii și-au arătat clasa încă din debutul întâlnirii, când s-au desprins la șapte goluri – 1-8 (10), 2-9 (12), cu o ușoară revenire pentru gazde, nesemnificativă – 16-21.

Și în partea secundă inițiativa a aparținut tot Minaurului, care a menținut constant o diferență liniștitoare, către final antrenorul vicecampioanei permițându-și să trimită în teren și restul componenților trecuți pe raport. Nici în acest context sucevenii nu au putut să se apropie de băimăreni, care au învins cu 30-37, semn că echipa noastră a făcut o partidă solidă din toate punctele de vedere.

La finalul săptămânii, Minaur va juca o nouă rundă în Liga Zimbrilor, cea din etapa 11, cu Universitatea Cluj-Napoca, planificată pentru duminică, 19 noiembrie, în Sala Polivalentă ”Lascăr Pană”. Aceasta este o primă confruntare dintr-o serie de cinci jocuri extrem de importante, atât pentru întrecerea internă, cât și pentru cupele europene. În campionat, băimărenii au de înfruntat pe Poli Timișoara (acasă, 28 noiembrie) și Dinamo București (acasă, 10 decembrie), iar în EHF European Cup vor evolua împotriva sârbilor de la Dinamo Pancevo (25 noiembrie – turul, în Baia Mare; 2 decembrie – returul, la Pancevo).

  • Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Suceava. Spectatori, aproximativ 400. • Au arbitrat: Cătălin Popa (Galați) – Ionuț Velișca (Buzău). Observator FRH: Ion Aldica (Bistrița). • Aruncări de la 7 m: 6-2 (transformate: 3-1; au ratat: Lazurcă, Tîrzioru, Balazs, respectiv Botea). Minute de eliminare: 6-12 (în min. 36, Nagy a fost descalificat după trei eliminări).
  • CSU Suceava: D. Makaria (13 intervenții), Merlă (o intervenție) – Tîrzioru 7 (2 din 7 m), Balazs 6 (1 din 7 m), Ștefan 4, Bruj 4, Csog 3, Zarițchi 2, Loic 2, Gavriloaia 2, Lupu, Iordachi, Mănescu, Dascălu, Lazurcă. Nu a jucat: A. Dedu. Antrenori: Bogdan Șoldănescu, Petru Ghervan, Răzvan Gavriloaia.
  • CS Minaur Baia Mare: Terekhov (11 intervenții, a apărat și un 7 m), Al-Khafadji (a apărat un 7 m), Sîncu (3 intervenții) – Cumpănici 7, T. Botea 6 (1 din 7 m), Cip 4, E. Pop 4, Mollino da Silva 4, L. Sabou 4, Ivanovic 3, Nagy 2, Ardelean 2, Vl. Pop 1, Chiș, Kotrc, Fotache. Antrenori: Alexandru Sabou, Mihai Bușecan, Ionuț Irimuș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.