Studenții de la „Jurnalism”, în culisele presei scrise

0
98

În cadrul cursului “Tehnici de lucru specializate (presa scrisă)”, coordonat de către lector universitar doctor Melinda Achim, un grup de studenți de la specializarea Jurnalism a Centrului Universitar Nord din Baia Mare a avut azi ocazia de a păși în lumea dinamică a presei scrise. Experiența a fost cu atât mai specială cu cât Cosmin Filip, unul dintre studenți, este și membru al echipei redacționale.
Vizita lor la redacția ziarului „Graiul Maramureșului” a fost o experiență revelatoare, oferindu-le o privire detaliată asupra muncii unui jurnalist și a procesului de realizare a unui ziar tipărit.
Studenții au fost primiți cu entuziasm de către echipa redacțională a „Graiului”, singurul ziar tipărit din Maramureș. În timpul vizitei, au avut ocazia să discute cu jurnaliștii „veterani” și să afle detalii despre provocările și satisfacțiile zilnice ale vieții de redactor.
De asemenea, întâlnirea a oferit un context practic pentru informațiile teoretice din cadrul cursului și a adus un plus de autenticitate.
Un aspect discutat pe larg a fost direcția de supraviețuire a presei scrise în era digitală. Jurnaliștii au împărtășit opiniile lor asupra adaptării la noile medii și a menținerii relevanței în fața competiției online.
Cu toate acestea, s-a subliniat importanța unicității și profunzimii pe care o aduce un ziar tipărit, cu un impact durabil în comunitate.
Vizita a inclus și o incursiune în culisele tehnoredactării și corectării unui ziar tipărit. Studenții au avut șansa de a vedea modul în care articolele sunt selectate, editate și, apoi, transpuse în forma finală, gata pentru a ajunge în mâinile cititorilor.
Întâlnirea jurnaliștilor locali cu studenții a fost posibilă datorită lectorului universitar doctor Melinda Achim, responsabilă de cursul „Tehnici de lucru specializate (presa scrisă).
Nu în ultimul rând, această vizită la redacția “Graiul Maramureșului” a fost o oportunitate valoroasă pentru studenții de la Jurnalism, oferindu-le o perspectivă autentică asupra lumii jurnalismului și consolidând conexiunea dintre teoria predată în cadrul cursurilor și practica de teren.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.