Încă nu-i pericol? S-au înfuriat râurile din munţi! Plus prima zăpadă ce stă

0
646

Mai ieri, traversând Gutâiul, am constatat că avem zăpadă sus, pe munte. Cu o zi înainte, se vedea zăpadă aşternută spre Blidari şi Izvoare, de asemenea pe Igniş. S-a intervenit pe drumul judetean la Cavnic şi s-a împins omătul din drum. Pe de altă parte, în urma ploilor mult aşteptate (de-a lungul întregului an…), râurile de munte dau semne de nervozitate.
Cavnicul mugea mai ieri, lăsa impresia c-ar fi gata să iasă, la fel cum afluenţi ai săi, torenţi rapizi de pe versanţi, veneau din toate părţile, unii chiar în mici cascade.

Dincolo de munte, şi Cosăul era furios, mai lipseau 10 centimetri şi era navigabil… Paralel cu el, Mara cea frumoasă avea şi ea caracter de râu rapid, total diferit de ceea ce am văzut de-a lungul întregului an. Zilele trecute, o avertizare era activă în ce priveşte afluenţii din zonele de munte. De asemenea, la revenire peste Gutâi, am văzut Lăpuşul, care era cu-adevărat navigabil (nu şi pe 5 grade Celsius şi pe ploaie deasă…), aşa cum a fost abia de 2-3 ori de-a lungul întregului an 2023!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.