Amenzi de peste 150.000 lei, date în magazinele Penny și Auchan din Maramureș

0
206

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Maramureș au verificat, în ultimele zile, 8 magazine Penny și un magazin Auchan. Echipele de control au găsit mai multe deficiențe: carne tocată și salam cu modificări organoleptice, legume și fructe stricate, dar și diferențe de gramaj la cântar pentru unele produse.
Verificările la Magazinele Penny s-au lăsat cu 27 de amenzi contravenționale, în cuantum de 130.500 lei și cu oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 4.000 lei. De asemenea, au fost oprite temporar de la vânzare până la remedierea deficiențelor, produse neconforme în valoare de circa 8.400 de lei. S-a constatat că etichetele de informare la raft pentru produsele ce pot fi achiziționate cu cardul erau inscripționate cu caractere, culoare, fonturi diferite ca mărime. Au mai fost găsite spații frigorifice și lăzi insalubre, legume și fructe degradate, carne tocată și salam cu ambalaje deteriorate și modificări organoleptice. În alte situații erau expuse la comercializare preparate din carne al căror gramaj rezultat prin cântărirea la data și ora controlului era mai mic decât gramajul declarat de către producător, dar și produse din carne cu exces de lichid, ambalaje umezite și cu condens pe interior, ouă cu excremente. Au fost găsite și produse cu abateri de etichetare: preparate din carne la care nu se menționează procentul de carne, produse de patiserie la care nu se specifică procentul de umplutură. Probleme au fost și cu zonele de paviment neigienizate, ustensile pentru curățenie păstrate lângă produsele alimentare.
În magazinul Auchan unde s-au făcut controale s-a dat o amendă în valoare de 25.000 lei și au fost oprite definitiv de la comercializare produse neconforme în valoare de circa 2.400 lei. Comisarii de la Protecția Consumatorilor au găsit expuse la comercializare preparate din carne, a căror gramaj rezultat prin cântărirea la data și ora controlului, era mai mic decât gramajul declarat de către producător.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.