Radu Despa, 20 de ani în slujba arbitrajului

0
220

Meciul CSC Șelimbăr – CSM Reșița a tras cortina peste cariera de 20 de ani a arbitrului băimărean Radu Despa. În 2003, acesta debuta în fotbalul județean după ce obținuse nota 9.30 la examenul de admitere din cadrul Comisiei Județene de Arbitri și era declarat șef de promoție.
Joia trecută a fost ultimul meci pentru arbitrul divizionar, care a încheiat o carieră frumoasă, dar și grea în același timp. Singurul regret al acestuia, după cum ne-a recunoscut, e faptul că nu a călcat pe stadioanele Ligii 1, dar a dat de înțeles că este mândru de ceea ce a realizat. Peste 1.000 de meciuri arbitrate, majoritatea ca asistent – în ligile județene, în eșaloanele 2 și 3, în campionatele naționale sau județene de juniori sau în competițiile de fotbal feminin. Are în CV un număr de 101 meciuri pe scena eșalonului secund, respectiv 116 meciuri în liga a treia. Ar fi meritat, cu prisosință, să ajungă și în camera arbitrajului de elită al fotbalului românesc, însă nu a fost sprijinit așa cum a trebuit.
„Sunt mulțumit de nivelul la care am ajuns, deși mi-aș fi dorit să reușesc să arbitrez pe prima scenă. A fost o perioadă foarte frumoasă a vieții mele, deși sacrificiile pe care le-am făcut pentru a ajunge la acest nivel nu au fost puține. Doresc să îi mulțumesc lui Dan Marchiș care a avut un rol decisiv în cariera mea atunci când m-a îndrumat spre arbitraj și când m-a pregătit pentru a promova în liga a 3-a. Mulțumesc tuturor celor care au făcut parte din acest episod al vieții mele, colegi arbitri și observatori, precum și celor care mi-au fost alături până la final. Mulțumesc familiei pentru susținere și înțelegerea de care au dat dovadă. Îmi doresc ca pe viitor să pot să întorc tinerilor din experiența acumulată și cu siguranță nu voi putea sta în afara fenomenului”, a declarat Radu Despa pentru Graiul Maramureșului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.