În Copalnic-Mănăștur • Școala “Augustin Buzura”, într-un program educațional internațional

0
225

În luna decembrie, la Școala Gimnazială “Augustin Buzura” Copalnic-Mănăștur, are loc festivalul de tradiții și obiceiuri „Decembrie în zvon de colinde”, fiind o activitate cuprinsă în cadrul Proiectului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Ediția din acest an, cu sala arhiplină, a fost precedată de deschiderea programului educațional internațional “EduKeys – Viața la pozitiv”, aflat la ediția a XI-a.

Prima participare a fost bifată în anul 2012-2013, când echipa elevilor pozitiviști a fost coordonată de profesor Marilena Pop. În anul școlar următor, 2013-2014, Școala Gimnazială “Augustin Buzura” Copalnic-Mănăștur a participat pentru a doua oară la acest proiect. Activitățile au fost numeroase, profesorii coordonatori și echipele de elevi au primit aprecieri și locul I la secțiunea rural.
Unitatea de învă­ță­mânt a primit mesaje ferme din partea organizatorilor – Colegiul “Independența” Sibiu.
După 10 ani, prof. Florina Goge și prof. Ioana Roman propun înscrierea Școlii Gimnaziale “Augustin Buzura” Copalnic-Mănăștur la ediția a XI-a a programul educațional internațional “EduKeys – Viața la Pozitiv”.
Acest program este compus din trei module: Modulul 1 “Alege să fii tu!” – activitățile din acest modul au legătură cu descoperirea personală, cu identificarea talentelor și a abilităților; Modulul 2 “Alege să fii implicat!” – activitățile din acest modul au legătură cu implicarea fiecăruia dintre noi în comunitate pentru a genera schimbări pozitive; Modulul 3 “Alege Cheile potrivite pentru educație” – activitățile din acest modul au legătură cu toate conexiunile care pot fi făcute pentru continuitatea în educație, promovând ideea educației pe tot parcursul vieții și pregătirea abilităților pentru a avea o familie, a avea un loc de muncă sau afacere, a fi un om în continuă dezvoltare, respectiv înțelegerea distinctivă a termenilor „învățare” și „educație”.
12 elevi voluntari din Preluca Veche și Copalnic-Mănăștur vor propune activități interesante pentru elevii din întreaga școală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.