Gala copiilor și adulților daco-spartani

0
269

Într-o atmosferă entuziastă și emoționantă, copiii și adulții daco-spartani, membri ai Asociației Energia Mișcării, coordonată de sufletistul Remus Diaconu, susținători ai acestui proiect social și educațional, au ținut să încheie anul 2023 printr-o supergală, ediția a doua, la Gran Gala. Nu puteam să ratez întâlnirea cu această mare și frumoasă familie, care nu doar că iubește natura și mișcarea, ci învață despre solidaritate, compasiune, despre ce înseamnă și cât de mult înseamnă A FI ÎMPREUNĂ. Învață despre puterea exemplului, despre implicare și responsabilitate, despre prietenie și comunicarea cu ceilalți și cu comunitatea.
A fost o seară cu copii și adulți, printre ei și persoane cu nevoi speciale, care iubesc oamenii și se simt iubiți! Și ce sentiment mai nobil poate să fie decât spusa unui tânăr cu dizabilități, care face campanie pentru altă persoană care și-a pierdut mâinile într-un accident: pentru Florin îmi dau și viața. Iar visul lui Florin Zaharie s-a împlinit pe jumătate; s-au strâns fonduri pentru o mână bionică. Dar visul continuă și va fi împlinit.
La Gală, unde s-au împărțit diplome, trofee, s-a cântat, s-a dansat, s-a mulțumit, s-a trăit cu emoție și bucurie fiecare moment, au fost prezenți și coordonatorul pe România al proiectului, Lorand Ilyes, președintele ASSOC, Florian Sălăjanu, partener de proiect și pentru ideea de solidaritate și întrajutorare, susținători și iubitori de natură, de mișcare și bună dispoziție.
Pentru toate activitățile, fie că e vorba de competiții, sau pur și simplu de ieșirea în natură, merită felicitări Remus Diaconu. Care dăruiește, necondiționat, din timpul său, din ceea ce știe, din ceea ce are, toate pentru un alt standard al vieții! Și o face cu excelență! Învățându-i pe cei cu care lucrează, copii sau adulți, că nu există nu se poate! Că nu există NU SE POATE a demonstrat și Florin Zaharie, primul om fără antebrațe care a reușit să cucerească Vârful Moldoveanu (2544 m altitudine).
Le-am văzut în activități, dar și la Gală, pe Marilena Florescu, pe profesoara Ancuța Muntean, pe doctorița Cristina Filipaș, alături de fiica sa Cati, am văzut persoane din Satu Mare, sau din alte zone ale Maramureșului, care au aderat la idee. Am văzut lumină în ochi și bucurie în suflet la vizionarea unui filmuleț cu aspecte din activitățile lor de-a lungul anului 2023.
Lecții de viață, de care avem nevoie! Și concluzia spusă de Ancuța: Pasiunea ne unește, iar ÎMPREUNĂ ne întărește!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.