2023, un an memorabil pentru Liga Studenților „Pintea Viteazul”

0
55

Când calendarul s-a încheiat pe data de 31 decembrie 2023, membrii Asociației Liga Studenților „Pintea Viteazul” (LSPV) Baia Mare și-au adus aminte cu emoție de fiecare moment, fiecare reușită și fiecare provocare a anului care s-a încheiat. 2023 a fost un an deosebit pentru această organizație studențească unică din Maramureș, un an marcat de realizări impresionante și momente care au conturat o pagină esențială în istoria Centrului Universitar Nord din Baia Mare (CUNBM).

• În 44 de licee din Maramureș și județele învecinate

De-a lungul întregului an, a fost derulată campania “LSPV Te Informează”, prin intermediul căreia liga s-a concentrat asupra studenților din cadrul CUNBM, oferindu-le informații esențiale și benefice referitoare la viața academică.
Anul 2023 a început, însă, cu lansarea proiectului “Campania de informare”, în cadrul căruia au fost evidențiate drepturile și obligațiile studenților în timpul sesiunii. La fel ca în anii precedenți, la finalul sesiunii, LSPV a coordonat și a promovat Evaluarea Cadrelor Didactice.
LSPV s-a alăturat și campaniei “UNDER 21”, printr-un parteneriat cu Neversea și Untold, campanie prin care studenții cu vârsta sub 21 de ani au putut beneficia de diferite pachete promoționale în cadrul celor două festivaluri renumite. Un proiect semnificativ pentru LSPV a fost “Nord Universitar”, prin care se oferă sprijin elevilor cu informații detaliate despre oferta educațională din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare. În 2023, LSPV a ajuns în 44 de licee din Maramureș și județele învecinate.
În aprilie 2023, membri ai Biroului de Conducere al LSPV au luat parte la Adunarea Generală Ordinară ANOSR, care a avut loc în Cluj-Napoca.

• LSPV, la majorat

În mai, LSPV a marcat 18 ani de activitate ai organizației și, tot în aceeași lună, a fost demarat proiectul “Quick Quiz”, ediția a III-a, prin care studenții din cadrul CUNBM au avut oportunitatea de a-și testa cultura generală.
În semestrul al II-lea al anului universitar 2022-2023, LSPV a încurajat studenții să dea șah-mat sesiunii prin cunoașterea drepturilor și obligațiilor acestora, având ca sprijin “Campania de informare”.
Cu scopul de a continua promovarea Evaluării Cadrelor Didactice, LSPV a inițiat un giveaway. În cadrul acestuia, au fost oferite cinci kit-uri UTCN, fiecare echipate cu un tricou, o sacoșă, un pix și un termos, toate personalizate cu logoul UTCN.
În plină vară, reprezentanții ligii au fost prezenți la festivitățile de încheiere a anului universitar din cadrul fiecărei facultăți, iar în august au participat la Forumul Organizațiilor Studențești din România, cel mai amplu eveniment studențesc național organizat de ANOSR.

• „Săptămâna bobocului”, recrutări și conferință

După festivitatea de deschidere a noului an universitar, LSPV a menținut tradiția și, în parteneriat cu Centrul de Carieră și Orientare Profesională, a organizat “Săptămâna bobocului” în cadrul căreia numeroasele activități au avut ca scop sprijinirea studenților de anul I în procesul de acomodare în viața studențească.
De asemenea, anul acesta a avut loc ediția a VII-a a proiectului “Educație non-formală, sprijin pentru studenți”, care are un impact relevant pentru tinerii studenți din CUNBM, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș.
Perioada de recrutare a noilor membri în LSPV a fost din nou mult așteptată. În acest sens, membri activi ai LSPV s-au aflat la standurile amplasate în cele trei facultăți din Centrul Universitar Nord din Baia Mare, încercând să atragă tinerii studenți către noi.
La sfârșitul lunii noiembrie a avut loc cea de-a doua ediție a proiectului “TINErii de astăzi, liderii de mâine”, realizat cu sprijinul Consiliului Local Baia Mare, conferință ce a oferit o oportunitate de dezvoltare a competențelor fiecărui student CUNBM.

• Angajament față de drepturile studenților

În 2023, LSPV și-a marcat sprijinul și față de campania “Update la drepturi”, inițiată de ANOSR, care a avut ca scop informarea tuturor beneficiarilor direcți ai actului educațional în legătură cu principalele propuneri cu privire la noul Cod al drepturilor și obligațiilor studentului.
Având ca prioritate reprezentarea studențească, LSPV a fost implicată în organizarea procesului Alegerii Studenților Reprezentanți în Consiliile Facultăților și în Senatul Universității.
Mai mult, în perioada 6-10 decembrie 2023, LSPV a participat la Adunarea Generală Ordinară, organizată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, care a avut loc la Timișoara.
Participarea activă a membrilor LSPV la sesiunile de formare ANOSR „We are NEXT” a constituit o oportunitate esențială pentru pregătirea echipei LSPV în ceea ce privește reprezentarea studențească, promovarea drepturilor și obligațiilor studenților, precum și activitatea generală a organizației.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.