“Mare curăţenie” în cartierul de romi Ponorâta!

2
1930

Cu forţa, dar se poate!
Mai ieri, traversând cartierul de romi Ponorâta, aparţinător comunei Coroieni, am văzut ”minunea”! Pe toate marginile de cartier ardeau focuri, semn că se ardeau gunoaie. E o variantă… nu foarte eco bio, dar este. Zona a fost întotdeauna murdară, dar pe final de 2023 se sărise calul. Cum care cal? Toţi cei 300!
Sătui de propriul gu­noi, romii au început să-l arunce la margine de cătun, doar că, de la vârf încolo, spre Peteritea, e teritoriul comunei vecine Vima Mică. Edilul de acolo a făcut plângere la Mediu. Şi la presă. A urmat un ping-pong instituţional, evident a ur­mat o amendă, dar curăţenia tot nu se făcea. Gura lumii spune că autoritatea locală din Co­roieni a refuzat să facă curăţenie pe teritoriul comunei vecine, dar nu avem dovezi c-ar fi aşa. Cert este că mai ieri, era mare mobilizare la Ponorâta: containere fumegânde, alte focuri în spatele caselor, iar la locul depozitului de pe marginea drumului judeţean, erau şi autoutilitară, şi oficialităţi, şi ţigani ce ajutau, contribuiau. Evident, deranjaţi de poze, de parcă am fi dus noi gunoiul acolo şi ei se sacrificau să ni-l adune…

Termenul de a se face curăţenie dat de Mediu era 18 decembrie, dar curăţenie s-a făcut în 9 ianuarie. Dar s-a făcut. Ceea ce ne învaţă câteva lucruri. 1. Că se poate. 2. Că amenda poate face minuni. 3. Că s-a creat un precedent pe care-l aşteptăm repetat la marginea Someşului, la ieşirea din Chelinţa spre Cheud, între Coltău şi Arieşu de Pădure, la ieşire din Ardusat, la ieşire din judeţ la Ţicău, dar mai cu seamă pe Craica băimăreană! Cât despre primari, o simplă observaţie le transmitem, uşor voalată şi codată: Ştim, au drept de vot…dar şi noi, restul, avem!

2 COMENTARII

  1. AȘA SE ÎNTÂMPLĂ CAND SUSȚINEȚI NISTE PERSOANE CARE VĂ VOTEAZĂ ȘI VĂ CĂUTAȚI FOLOSUL PROPIUL,NICIDECUM AL ȚĂRI ȘI AL COMUNITĂȚI CARE VĂ OFERĂ SALARI IMENSE LA TRÂNTORI BUGETARI ,PE MUNCĂ CELOR DIN PRIVAT 100% !!!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.