”Oamenii nu se deosebesc atât prin ceea ce zic, cât prin ceea ce fac” Mihai Eminescu

0
26

Omagiu poetului național al României
Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș a sărbătorit Ziua Națională a Culturii alături de membrii comunității românești de peste Tisa, la doar o zi după celebrarea Anului Nou pe rit vechi, un eveniment marcat împreună cu etnicii ucraineni din Ruscova.
Însoțit de Florin Andreicuț, decanul Baroului Maramureș, președintele Comisiei juridice a Senatului s-a deplasat la Solotvino, unde a participat la omagierea lui Mihai Eminescu, poetul național al României, prin depunerea unei coroane de flori la statuia amplasată în faţa liceului care îi poartă numele, unitate școlară în care elevii pot învăța în limba română.
În continuare, într-un cadru festiv organizat la Școala de Arte din Solotvino, senatorul liberal a participat la un concurs de poezie unde au fost prezenți elevi vorbitori de limba română din școlile din regiune, tineri care au recitat cu emoție din poeziile lui Mihai Eminescu.

La eveniment au participat ambasadorul României la Kiev, Victor Micula, consulul general al României în Solotvino, Grațian Florin Pârvu, profesori și părinți din comunitatea românească, audiență care a marcat prin prezența lor susținerea culturii și valorilor româ­nești, limba și tradițiile care ne definesc identitatea națională.
”E o mare onoare pentru mine ca, în calitate de senator de Maramureș, să pot fi alături de frații noștri români de peste Tisa, în ziua sărbătoririi marelui poet Mihai Eminescu și a Zilei Culturii Naționale”, a menționat parlamentarul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș – președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.