Derby pentru supraviețuire • HC Zalău – CS Minaur Baia Mare

0
113

În ultima etapă a turului, fetele de la CS Minaur Baia Mare au o deplasare scurtă, însă dificilă din toate punctele de vedere. Duminică, 21 ianuarie, de la ora 17.30, în direct la Pro Arena, formația antrenată de Andrei Popescu va întâlni, în deplasare, cea condusă de Gheorghe Tadici, HC Zalău.
Considerat un derby zonal, cele două adversare nu trec acum prin cea mai bună perioadă din punctul de vedere al poziției din clasament. Sălăjencele sunt penultimele în ierarhie, poziție care le-ar trimite în acest moment automat în eșalonul secund, cu 8 puncte, iar maramureșencele stau ceva mai bine, pe locul 9, cu 15 puncte, la patru puncte deasupra poziției de baraj.
HC Zalău nu a început primul meci de campionat din 2024 așa cum și-ar fi dorit, nu că ar fi avut vreo șansă, și a pierdut la scor în deplasarea de la Rapid, 34-22, echipă de Liga Campionilor. Nu același aspect am dedus în tabăra fetelor de la Minaur, care au arătat nesperat de bine și au contabilizat un rezultat pe măsură în meciul de acasă cu revelația SCMU Craiova, 29-26. Cu toate că lipsa de concentrare la faza de finalizare a fost la un nivel scăzut, jucătoarele pregătite de Andrei Popescu au irosit atacuri clare de a marca. Să sperăm că în disputa de mâine nu va fi cazul și băimărencele vor confirma cu încă trei puncte și la Zalău.
Derbyul zonal va fi arbitrat de Claudiu Gorina și Florin Melencu (ambii Craiova), iar observator FRH este delegat Diana Ciulei (Brașov).

Program etapa 13, ultima a turului

• Sâmbătă, 20 ianuarie: SCM Gloria Buzău – CS Dacia Mioveni (ora 17, Pro Arena); SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Corona Brașov (ora 18).
• Duminică, 21 ianuarie: HC Zalău – CS Minaur Baia Mare (ora 17.30, Pro Arena).
În cursul săptămânii s-au jucat patru meciuri din runda 13: CSU Știința București – CS Gloria Bistrița-Năsăud 23-33; CS Măgura Cisnădie – CS Rapid București 28-33; CSM Târgu Jiu – HC Dunărea Brăila 28-32; SCM Universitatea Craiova – CSM București 31-35.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.