ITM • 40.000 lei amenzi în saloanele de coafură

0
70

Inspectorii de muncă maramureșeni au ajuns cu verificările din Campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în saloanele de înfrumusețare.
În perioada 17-20 ianuarie, în Maramureș au fost verificați 37 de angajatori, fiind constatate 27 de deficiențe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. S-au aplicat 4 sancțiuni sub forma avertismentului și 2 amenzi contravenționale, în valoare totală de 40.000 lei, pentru neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă.
Printre abaterile identificate se află: neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, nerespectarea dispozițiilor privind transmiterea în REVISAL a elementelor care modifică contractele individuale de muncă, nerespectarea prevederilor privind timpul de muncă și repartizarea acestuia, nerespectarea prevederilor din Codul muncii obligatorii în cazul contractului de muncă cu timp parțial – a punctat inspectorul-șef al ITM, Dragoș Năcuță.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.