Record de vizitatori la Mineralogie

0
65

Cel mai important rezultat al Muzeului Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare este stabilirea unui nou record de vizitatori, precedentul, care a rezistat 6 ani, aparținând anului 2016. Astfel, 32.860 de vizitatori au călcat pragul instituţiei muzeale, în 2023.
Din cele 12 luni ale anului 2023, patru au înregistrat recorduri de vizitatori: ianuarie, februarie, martie, octombrie, în 5 dintre cele 12 luni fiind înregistrați peste 3.000 de vizitatori.
Numărul de expoziții temporare organizate în anul 2023 a fost 11, dintre care 5 în țară – Oradea, Arad, Cavnic, Sighetu Marmației și Cluj-Napoca – și 6 la sediul instituției.
Cercetarea științifică este un alt domeniu în care raportarea pentru anul 2023 este bogată: a fost reluată organizarea Simpozionului Științific Național „Patrimoniul natural”, a fost organizat un Workshop intitulat „Perspective privind înființarea Geoparcului Munții Gutâi”. De asemenea, muzeul a participat, în premieră, la una dintre cele mai prestigioase manifestări științifice internaționale „XI-th International ProGEO Symposium”, referitoare la conservarea patrimoniului geologic, în Marea Britanie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.