Antibioticele eliberate fără rețetă agită populația

0
51

Este haos în farmacii, în ceea ce priveşte eliberarea antibioticelor. Farmaciştii nu ştiu sigur ce medicamente au voie să elibereze fără prescripţie medicală, iar bolnavii nu mai ştiu ce pot cumpăra sau nu.

Ministerul Sănătății a redus doza de urgență la antibiotice, care poate fi eliberată de farmacii fără rețetă, de la 72 la 48 de ore.
De câteva zile, oamenii au început să se plimbe de la o farmacie la alta pentru a-şi procura diferite medicamente ce conţin antibiotice. Bolnavii fac ture întregi prin oraş pentru obţinerea unei simple creme cu antibiotic sau a unei sticluţe de picături pentru ochi.
Ministrul Rafila spune că antibioticele se vor elibera doar în situații de urgență, o doză pentru 48 de ore, fără prescripție, în baza unei declarații pe propria răspundere. Antibioticele pentru copii (siropuri, forme pediatrice în soluție), în schimb, se vor elibera de către farmacie în ambalajul cel mai mic disponibil, care să poată acoperi strict doza necesară de urgență.
Mulți bolnavi vor face, în asemenea condiții, tratamente incomplete cu antibiotice pentru ca, în final, infecția să recidiveze și să o ia de la capăt, cu alte 2 zile de antibiotice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.