Acțiuni preventive în unitățile de învățământ

0
34

În luna ianuarie, jandarmii maramureșeni au continuat seria acțiunilor preventive în școlile din județ, derulând săptămânal activități menite să informeze elevii, dar și să prevină actele de natură antisocială în școli și în proximitatea acestora.
În această perioadă, beneficiarii activităților au fost elevii de liceu și de gimnaziu din: Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu”, Liceul Teoretic ”Nemeth Laszlo”, Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale”, toate din Baia Mare, Liceul Tehnologic ”Marmația” Sighetu Marmației, Școala cu clasele I-VIII din Făurești și Școala Gimnazială din Ciocotiș.
În colaborare cu reprezentanți ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul IPJ și cu reprezentanți ai Centrului Antidrog, jandarmii au dezbătut teme de interes pentru elevi precum: siguranța în școli, fenomenul bullying sau consumul de alcool și substanțe interzise. De asemenea, le-au prezentat elevilor care sunt diferențele între contravenții și sanc­țiuni, regimul răspunderii penale, dar și cele privitoare la faptele de tulburare a liniștii și ordinii publice.
Totodată, elevilor le-au fost oferite recomandări privitoare la comportamentele dezirabile în mediul școlar, atât în relațiile cu colegii, cât și cu profesorii și personalul unităților de învă­țământ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.