Instituția Prefectului • Demersuri pentru ca Mina Băiuț să fie ecologizată!

0
152

Prefectul de Maramureș a anunțat că a mai făcut un pas important pentru ecologizarea perimetrului minier de la Băiuț. Astfel, documentația pentru acest lucru a fost depusă la organele competente.
„Pas important pentru un mediu curat în Maramureș. S-a depus documentația pentru ecologizarea zonei Bloaja Avarii. Mina Băiuț va fi închisă și ecologizată! Am luat măsuri de accelerare a acestui demers și am transmis memorandumuri către Ministerul Mediului și Secretariatului General al Guvernului, cu privire la situația îngrijorătoare din zona Bloaja Avarii, care este contaminată de tone de steril de flotație. Vă este cunoscută starea alarmantă în care se află iazul de avarii Bloaja și iazul de decantare Leorda. În acest sens, Ministerul Economiei, Direcția Resurse Minerale, reprezentată de Cepromin SA, a depus solicitare pentru proiectul «Lucrări de închidere și ecologizare» – un proiect amplu care include mai multe etape. Preocuparea noastră pentru mediul înconjurător și protejarea lui urmărește îmbunătățirea calității vieții și a resurselor naturale din Maramureș.
Mă bucur să văd cum eforturile mele se materializează în acțiuni concrete care ajută județul nostru să prospere”, a spus Rudolf Stauder, prefectul de Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.