La restaurarea castelului Pocol vor fi dărâmate toate clădirile anexe

0
1671

Una dintre cele mai arzătoare probleme ale locuitorilor de pe Valea Borcutului din Baia Mare este Castelul Pocol, lăsat în paragină de zeci de ani și care se degradează cu fiecare zi ce trece, riscând să devină o simplă ruină.
Viceprimarul desemnat cu atribuții de primar al municipiului Baia Mare a luat act de această problemă și le-a explicat locatarilor din zonă despre planurile municipalității cu acest obiectiv de patrimoniu.
“Castelul de pe Valea Borcutului dorim să-l restaurăm. Avem deja demersurile făcute. Sunt întocmite și pregătite documentațiile tehnice, iar acum încercăm să găsim o sursă de finanțare, pentru că lucrările de reabilitare sunt costisitoare. Nu numai castelul vrem să-l restaurăm, intenționăm să facem în zonă și o sistematizare pe verticală, care să cuprindă tot ceea ce este și pe lângă castel, cu școala și blocul de acolo. Conform proiectului, blocul se demolează și va fi construit un complex multifuncțional, un centru social care vine pe locul școlii vechi. Deci practic demolăm cam tot pe lângă castel – și școala și blocul, practic toate anexele de acolo vor fi demolate”, le-a explicat oamenilor Doru Dăncuș, primarul interimar.
Potrivit proiectului de restaurare, valoarea investiției este de peste 14 milioane lei, fără TVA, iar durata estimată a execuției ar fi de cel puțin un an și jumătate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.