Raliul Zăpezii Cavnic, la final de săptămână

0
385

A 14-a ediție a Raliului Zăpezii are loc în Cavnic în 16 și 17 februarie. Un eveniment devenit tradiţie. El a început ca o întâlnire între prieteni, pasionați de întrecerile auto pe zăpadă, desfășurate în pitorescul Maramureș, în februarie 2011.
”Această primă ediție a avut 17 echipaje, urmând ca de la an la an să se răspândească organic renumele traseului, ca fiind unul atrăgător pentru cei dornici de adrenalină și peisaje de poveste”, menționează organizatorii. Ei anunţă că va fi ”cea mai mare ediție de până acum”. Combinația dintre virajele amețitoare și decorurile hibernale de vis s-a dovedit a fi una seducătoare: „În 2021 am avut onoarea de a da startul record la 100 de echipaje”, precizează sursa citată.
Ce este Raliul Zăpezii?
„O competiție diversă și inclusivă, culminată în distracție absolută pentru amatori, dar și profesioniști ai campionatelor naționale de Rally precum Ovidiu Domide, Costel Cășuneanu, Barbu Iancu, Marc Banca, Vlad Cosma sau David Tarța, dar și nume din campionatele internaționale de RallyRaid, Mihai Ban (Dakar 2023), Garamvölgyi Zoltán (Hungarian Baja 2024)”, este răspunsul. Înscrierile au început în 24 ianuarie. Rămân deschise până în 14 februarie. Primul start (PROLOG – SS1) se va da în 16 februarie, la ora 18. În total vor fi două zile de competiție, patru secțiuni, 12+3 probe speciale. 67,36 km este lungimea totală a raliului. 59,51 km este lungimea totală a probelor speciale. Două clase: Rally și Just For Fun (Hobby/Promo/Amator). Comandamentul, secretariatul și biroul media vor funcționa la Royal Alpin Crown.
Raliul Zăpezii este un eveniment automobilistic devenit tradiție maramureșeană prin istoria celor 14 ediții consecutive. Introdus de Team Dakar România, organizat împreună cu Pin Me Studio și NSM Motorsport, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.