În Baia Mare • Spațiu prietenos pentru activitățile refugiaților ucraineni

0
75

În spațiul prietenos al Centrului Dialog, pe care ASSOC l-a amenajat pentru activită­țile destinate refugiaților ucraineni, din februarie a început un nou proiect care are ca finanțator Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).
Zilnic, persoanele strămutate din Ucraina sunt implicate în diverse activități de comunicare și socializare, care să ajute la integrarea lor. Atmosfera din centru e plăcută, iar acțiunile programate de echipa de proiect chiar favorizează dialogul.
Așadar, dacă cunoașteți persoane din Ucraina care își doresc să participe la asemenea activități, le puteți îndruma spre ASSOC. Centrul Dialog, care este pus la dispoziție de administrația din Baia Mare, se află pe str. Vasile Alecsandri nr. 89 (zona Europa). Pentru cei prezenți se organizează activități educaționale non-formale și recreative cu rol multicultural pentru adulți și copii: ore de limba română, limba engleză, activități creative, plastice, artistice și de socializare.
Printre activitățile zilnice se numără: informare și consiliere socială individuală și de grup și evaluare socială; informare și consiliere psihologică individuală și de grup și evaluare psihologică; informare și consiliere vocațională individuală și de grup; crearea și menținerea legăturilor cu instituțiile publice și private din Maramureș privind problematica persoanelor strămutate din Ucraina.
Pentru toate serviciile de mai sus se asigură traducerea printr-un translator autorizat. (v.t.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.