Întâlnire de lucru cu reprezentanții UNHCR, la CJ Maramureș, privind situația refugiaților ucraineni

0
39

Ieri, în cabinetul vicepreședintelui CJ Maramureș, Radu Trufan, a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat Andrea Groves, șef Birou Teritorial al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați Suceava, Marian Sitar, Asociat Senior pentru Protecția Copilului, precum și Silviu Ungur, director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș.
“Vizita reprezentanților UNHCR Suceava în județul nostru confirmă faptul că există o bună colaborare în ceea ce privește sprijinul și protecția refugiaților. Discuțiile s-au axat pe continuarea acordării serviciilor de asistență socială, pe identificarea nevoilor specifice refugiaților pentru a reuși să le oferim sprijinul nostru. Ne dorim să se integreze în comunitățile locale din județul Maramureș. Atât instituția noastră, cât și Instituția Prefectului și DGASPC Maramureș îi avem în prim plan pe copii și persoanele vulnerabile”, a punctat Radu Trufan.
În momentul de față, numărul refugiaților care ajung în Maramureș este în scădere. Consiliul Județean Maramureș, precum și toate instituțiile implicate în gestionarea refugiaților sunt pregătite însă să intervină în cazul în care va fi nevoie. (v.t.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.