Promovare fără rezultate! Maramureșul, locul 16 la capitolul înnoptări turiști

1
196

Autoritățile județene vorbesc în permanență de promovarea Maramureșului. Numai în această lună, Maramureșul a fost reprezentat la târgurile de turism din Milano și de la București.
Din păcate, toate aceste evenimente nu au rezultatul scontat. Maramureșul e în continuare în spatele unor județe învecinate când vine vorba despre numărul turiștilor care aleg ca destinație de vacanță, zona Maramureșului. Județele Bihor, Cluj și Suceava sunt între primele 8 județe la capitolul înnoptări turiști.
La nivel național, capacitatea de cazare turistică în funcțiune a fost în creștere în ultimii ani. De exemplu, numai în Suceava, capacitatea de cazare turistică s-a dublat, dar a crescut și numărul turiștilor.
Maramureșul este în urmă la atragerea turiștilor. Anul trecut, județul se situa pe locul 16 la capitolul înnoptări turiști. O statistică a Camerei de Comerț și Industrie Maramureș evidenția că județul se afla pe locul 18 la nivel național la numărul de turiști străini și pe locul 15 la numărul de turiști români.
În ceea ce privește comparația cu anul 2019, un an pandemic, numărul total de înnoptări a fost în continuare inferior, atât la nivel național, cât și la nivel județean, a punctat președintele CCI MM, Florentin Tuș.
Sunt cel puțin 12 motive pentru a-i determina pe turiști să vină în județ. Astfel, Maramureșul se poate lăuda cu: peisaje la superlativ, omenia localnicilor, bisericile de lemn, porțile tradiționale, viața la țară, obiceiuri și sărbători, meșteșuguri populare, Cimitirul Vesel din Săpânța, muzee unicat, horinca, turismul activ, Mocănița de pe Vaser.

1 COMENTARIU

 1. Pentru a nu induce cititorii în eroare, trebuie spus că cei 279437 turiști sosiți în 2023 în Maramureș reprezintă RECORDUL ISTORIC ABSOLUT al regiunii!
  Niciodată, dar niciodată în istoria Maramureșului, nu au fost înregistrați mai mulți turiști într-un singur an!
  Spre comparație, celelalte recorduri sunt, în ordine: în 2019 au sosit în Maramureș 276064 turiști, în 2022 – 264330, în 2018 – 255812, în 2021 – 232291 iar în 2017 – 217028 turiști. În rest, în nici un alt an nu s-au înregistrat peste 200000 turiști.
  Ce trebuie să știe poporul este că numărul de spații de cazare autorizate în Maramureș de către M.T. a ajuns la 1045, în creștere uriașă față de cele 888 de spații acreditate doar cu un an în urmă, reprezentând una din cele mai ridicate dinamici din țară.
  Tot anul trecut, în Maramureș s-au construit 0 tiroliene sau via ferrata, 0 parcuri zoo, tematice sau de aventură…
  Oricâți turiști ar veni, numărul de unități de cazare este deja cam prea mare și crește prea repede, iar oferta de petrecere a timpului liber rămâne mult prea redusă, pentru ca lucrurile (și percepția asupra acestora) să rămânâ la fel.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.