Maramureșul, pe locul cinci în țară, la numărul accidentaților la muncă

0
29

S-a diminuat numărul victimelor din accidentele de muncă, înregistrate în primele 9 luni ale anului 2023. Conform unei statistici oficiale a Ministerului Muncii, în primele 9 luni din 2023 au fost cu 6,7% mai puține persoane accidentate în timpul serviciului în comparație cu perioada similară a anului anterior, în timp ce 43 de persoane și-au pierdut viața. Același raport indică faptul că Maramureșul e printre primele cinci județe, cu cei mai mulți accidentați la muncă.
Astfel, datele oficiale ale Ministerului Muncii situează municipiul București pe primul loc la cel mai mare număr de accidentați în muncă. Urmează județele Brașov, Timiș, Constanța și Maramureș. Astfel, în Maramureș au fost totalizați 124 accidentați, reprezentând 3,6% din total.
Sectoarele economiei naționale în care au fost cele mai multe accidente de muncă sunt: comerțul cu amănuntul, cu excepția autovehiculelor și motocicletelor, transporturi terestre și transporturi prin conducte, construcții de clădiri, activități referitoare la sănătatea umană. Ocupația cel mai frecvent întâlnită în rândul persoanelor accidentate în muncă este cea de lucrător comercial.
Din puncul de vedere al vârstei persoanelor accidentate, analiza accidentelor de muncă a evidențiat faptul că persoanele cu vârsta cuprinsă între 50-60 de ani dețin ponderea cea mai mare, de 30,9%, urmate de persoanele cu vârsta cuprinsă între 40-50 de ani – 24,9% din totalul persoanelor accidentate în primele 9 luni ale anului 2023. De asemenea, a rezultat faptul că 71,5%, adică 2.434 lucrători din totalul de 3.404 accidentați, sunt persoane cu vechime de până la 5 ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.