Analiză pentru îmbunătăţirea subiectelor la Evaluarea Naţională

0
22

„Calibrarea variantelor de subiecte să fie îmbunătățită, astfel încât să crească relevanța acestei evaluări naționale“. La această concluzie au ajuns profesorii desemnaţi de Ministerul Educaţiei pentru a lucra la îmbunătăţirea variantelor de subiecte de la Evaluarea Naţională.

În urma simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație din cadrul Ministerului Educației a realizat o analiză care a corelat rezultatele obținute la nivel național cu specificul fiecărui item.
„Atât la Limba și literatura română, cât și la Matematică, grupul de lucru compus din profesori de specialitate a identificat elementele care pot îm­bu­nătăți proiectarea variantelor de subiecte pentru examen, astfel încât ponderea itemilor satisfăcă­tor/bine/ foarte bine performați (itemi de succes) să crească în economia testului, iar calibrarea variantelor de subiecte să fie îmbunătățită, astfel încât să crească relevanța acestei evaluări naționale”, precizează oficialii Ministerului Educaţiei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.