Primăriile, bisericile și ONG-urile au „liber” la bani pentru fotovoltaice

0
86

Ministrul Mircea Fechet a anunțat transmiterea către Monitorul Oficial a Ordinului care aprobă Programul de finanțare privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru instituții și alte entități care furnizează servicii sociale.
Programul are un buget de 250 milioane lei, iar cuantumul finanțării este de maximum 1 milion de lei și se acordă 100% din contravaloarea cheltuielilor eligibile.
“Am trimis la Monitorul Oficial ghidul de finanțare pentru acest program, prin care vom finanța sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 30 kW și maximă de 200 kW pentru biserici, entități din sistemul național de asistență socială, ONG-uri din domeniu. Beneficiul unui astfel de program nu înseamnă doar un aer mai curat, dar mai ales o valoare mai mică a facturilor fiscale pe care beneficiarii le plătesc pentru utilități în fiecare lună și servicii sociale mai bune pentru oamenii care beneficiază de aceste centre. Finanțarea este 100%, practic primăria sau centrul social nu trebuie să pună niciun ban. Așadar, nu pot decât să aștept ca un număr cât mai mare de primării, ong-uri din domeniul asistenței sociale, unități de cult să acceseze acest program. Vom avea o supracontractare de 100%, ceea ce înseamnă că vom primi proiecte în limita a 500 milioane de lei, chiar dacă bugetul inițial este de 250 milioane lei și sper ca UAT-urile să depună cât mai multe proiecte eligibile”, a punctat ministrul Mircea Fechet.
Categoriile de solicitanți eligibili sunt: unită­țile de cult care aparțin cultelor religioase recunoscute din România; instituțiile publice/autoritățile administrației publice centrale și/sau locale din sistemul național de asistență socială; entitățile juridice nonprofit, acreditate pentru furnizarea de servicii sociale, potrivit legii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.