Trei generali de brigadă, cetățeni de onoare în Baia Mare

2
3520

Baia Mare va avea încă trei cetățeni de onoare. Au fost nominalizați pentru acest titlu onorific trei generali de brigadă. Cele trei proiecte de hotărâre au fost inițiate chiar de primarul interimar al Băii Mari, Doru Dăncuș. Lista cetățenilor de onoare ai municipiului Baia Mare va ajunge la 169 de persoane care dețin acest titlu onorific.
Suntem fruntași la numărul de generali în rezervă, dar și la numărul cetățenilor de onoare. După București, filiala “Pintea Viteazu” Maramureș are cei mai mulți generali în rezervă. Trei dintre aceștia vor fi numiți cetățeni de onoare în cazul în care consilierii băimăreni își vor da girul pentru propunerile viceprimarului cu atribuții de primar. O decizie în acest sens se va lua în ședința Consiliului Local Baia Mare din 28 martie.
Astfel, pentru titlul de cetățean de onoare al municipiului Baia Mare a fost propus generalul de brigadă (r), dr. Ion David-Bratu. Generalul de brigadă dr. David-Bratu Ion a obținut titlul științific de doctor în anul 2003, la Universitatea Politehnică din București, și după mulți ani în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a ieșit la pensie din cadrul Direcției Generale Anticorupție București, având funcția de director adjunct, iar la nivelul județului Maramureș a deți­nut funcția de șef serviciu la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate. În perioada 2002-2003 a deți­nut func­ția de aghiotant al ministrului de Interne, iar o perioadă a lucrat la Serviciul de Protecție și Pază București, cu responsabilități la Camera Deputaților și la președintele acesteia. În cariera sa de polițist a mai ocupat și alte funcții de conducere și execuție.
Pentru titlul de cetă­țean de onoare al municipiului Baia Mare a mai fost desemnat generalul de brigadă (r) lector univ. dr. Ioan Liviu Tăut. Acesta a fost șef al Inspectoratelor Județene de Poliție din județul Maramureș și Satu Mare. De asemenea, a ocupat funcția de rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București.
Cel de-al treilea cetă­țean de onoare al municipiului Baia Mare va fi generalul de brigadă (r) Ion Pop. De-a lungul timpului, acesta a ocupat mai multe funcții: de la adjunct al șefului Poliției Municipiului Baia Mare, comandant al Brigăzii de Poliție Judiciară din cadrul I.P.J. Maramureș, șef al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Satu Mare, director al Direcției Poliției de Frontieră Rădăuți, director al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, inspector-șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” etc.

2 COMENTARII

  1. Ion Pop, nu este general. A trecut in rezerva cu gradul de colonel. Solicitati ordinul de trecere in rezerva si vedeti ce scrie acolo. S a autointitulat general dupa ce a trecut in rezerva. Ce face el cred ca frizeaza penalul.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.