Controale în sălile de jocuri de noroc, agenții de pariuri sportive și cazinouri

0
22

Timp de o lună, polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate -Serviciul de Ordine Publică, cu sprijinul efectivelor subunităților teritoriale, au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul sistemelor de pază și securitate.
În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 51.000 lei.
Polițiștii au verificat respectarea normelor referitoare la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor în locațiile agențiilor de pariuri sportive, sălilor și incintelor de exploatare a jocurilor de noroc și cazinourilor, precum și verificarea unor unități fără cerințe minimale.
50 de unități au fost verificate, iar dintre acestea 6 nu dețineau analiza de risc la securitatea fizică. De asemenea, polițiștii au identificat 16 situații în care nu au fost implementate măsurile stabilite prin analiza de risc, iar 9 obiective nu au implementat cerințele minimale prevăzute de HG 30/2012.

În Vișeu de Sus • Articole suspecte de a fi contrafăcute

Marți, 2 aprilie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalită­ții Economice au continuat acțiunile pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul contrafacerii și comercializării de mărfuri.
Polițiștii au verificat 3 societăți comerciale și au constatat 11 infracțiuni care intră sub incidența Legii nr. 84/1998 privind contrafacerea de mărfuri.
În consecință, au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, 56 de articole de îmbrăcăminte și jucării, care poartă însemnele unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute.
Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea probării activității infracționale și tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.