Sezonul cercurilor pedagogice

0
36

• Cercul pedagogic al profesorilor de limba engleză

Săptămâna trecută a avut loc cercul pedagogic al profesorilor de limba engleză din județul Maramureș. Evenimentul a fost organizat la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, coordonat de inspector școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Cucuiat Ciprian, în colaborare cu Aniella Bușilă și Darren Perrett, reprezentanți ai Cambridge University Press and Assessment și cu Centrul de carte de limba engleză Fischer Internațional.
Acțiunea s-a desfășurat sub forma unui seminar de training pentru profesorii de limba engleză, participanții având oportunitatea să-și îmbunătățească abilită­țile și să-și împăr­tă­șească experiențele. Atelierul interactiv “Mixed Ability Classrooms”, susținut de Darren Perrett, centrat pe gestionarea și facilitarea claselor cu elevi cu abilități mixte, a oferit participanților „oportunitatea de a învăța și de a interacționa într-un mediu dinamic. În cadrul atelierului, s-au explorat metode și strategii eficiente pentru diferențierea instruirii și abordarea nevoilor diferite ale elevilor. S-au prezentat și discutat modalități practice de implicare și de motivare a tuturor elevilor, indiferent de nivelul lor de abilitate, cu scopul obținerii succesului în clasele cu abilități mixte. Prin activitățile practice și discuțiile avute, profesorii de limba engleză din județ au avut oportunitatea să împărtășească idei și să dezvolte soluții pentru provocările specifice pe care le întâmpină în clasele lor”, au informat oficialii Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.
Pe tot parcursul evenimentului, Fischer International a fost prezent cu un stand generos de carte, oferind astfel participanților oportunitatea de a explora și achiziționa o gamă variată de materiale educaționale suplimentare, relevante pentru a sprijini procesul de predare și învățare a limbii engleze.

• Cercul pedagogic al profesorilor de limba franceză

Profesorii de limba franceză din județul Maramureș s-au reunit la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Baia Mare, cercul pedagogic fiind organizat de prof. dr. Ciprian Cucuiat, inspector școlar pentru limbi moderne, împreună cu prof. Rodica Mone, responsabil cerc pedagogic. Tematica activității: elemente de proiectare curriculară la disciplina limba franceză. Cu această ocazie au fost prezentate câteva dintre proiectele de anvergură ale Asociației Române a Profesorilor Francofoni, filiala Maramureș, al cărei președinte este prof. Rodica Mone. De asemenea, s-au adus detalii legate de admiterea în clasa a IX-a de liceu, filiera bilingv-francofonă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.