În Maramureș • Peste 2.400 de copii, „abandonați” de părinții plecați în străinătate

0
17

Peste 200 de copii din Maramureș au fost lăsați acasă de părinții plecați să câștige mai bine în alte țări. În total, în județ sunt 2.416 copii care au fost “abandonați” temporar de unul sau de ambii părinți ce au optat să meargă în străinătate. În premieră, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș a realizat prima situație completă cu date și informații referitoare la copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate, după centralizarea acestora de la toate cele 76 de unități administrativ-teritoriale din județ. Până acum, datele erau incomplete, deoarece nu toate primăriile comunicau aceste informații.
La solicitarea Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, DGASPC a centralizat datele comunicate de primăriile din județ, respectiv situația nominală a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, precum și cei care au revenit în țara de origine după o experiență de peste un an de migrație, aflați într-o situație de vulnerabilitate.
Situația centralizată relevă faptul că, în județul Maramureș, din cei 2.416 copii cu părinți plecați la muncă în străinătate, 243 au ambii părinți plecați în alte țări, iar 2.173 copii au unul dintre părinți plecați în străinătate. Localitățile în care se înregistrează cei mai mulți copii cu părinți plecați la muncă în străinătate sunt Baia Mare, Baia Sprie, Moisei, Poienile de sub Munte, Repedea și Ruscova.
Conform datelor colectate de la primării, în 10 localități din județ nu se înregistrează niciun copil ai cărui părinți sunt plecați la muncă în străinătate: Ariniș, Coroieni, Groșii Țibleșului, Lăpuș, Ocna Șugatag, Oncești, Poienile Izei, Suciu de Sus, Valea Chioarului și Vima Mică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.