Ziua Pământului, sărbătorită de liceenii de la Colegiul “Mihai Eminescu”

0
60

După ce au celebrat apa şi au împădurit un întreg versant, într-o pădure Erasmus din Baia Mare, în 22 aprilie, de la ora 10, liceenii de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Baia Mare vor sărbători Ziua Mondială a Pământului.
Evenimentul se va desfăşura la Muzeul Judeţean de Mineralogie “Victor Gorduza” din Baia Mare şi include un imn al Pământului, pe versurile scrise de liceeni, “Scrisori către Terra”, prezentate de Eco Personaje, o expoziţie de pictură, grafică şi desen, cu tema “Animale şi plante fericite”, o scenetă în limba engleză, pusă în scenă de o “plantă vorbitoare” întruchipată de o elevă, dar şi “un slow fashion”, o paradă a modei cu accesorii sau haine create de elevi din diferite materiale reciclabile.
“Prin genericul de Eco Personaje îi învăţăm pe elevi să redecoreze haine pe care nu le mai folosesc prin pictură, să confecţioneze accesorii, pălării, cercei care sunt realizate din materiale reciclabile, dar nu plastic, ceva ce purtăm în continuare. De exemplu, sacoşe din pânză pe care desenăm, putem lipi bucăţi de dantelă, orice ne place şi avem prin casă şi, în mod normal, aruncăm”, a punctat profesoara Ileana Vasilescu, coordonatorul proiectului.
Evenimentul, menit să marcheze Ziua Mondială a Pământului, face parte din implementarea şi sustenabilitatea acreditării Erasmus, acreditare obţinută în 2021 şi care este valabilă până în 2027. Potrivit acreditării, în fiecare din cei cinci ani, Colegiul Naţional “Mi­hai Eminescu” trebuie să desfăşoare câte un proiect în domeniul “Educaţie şcolară. Mobilitatea persoanelor în scopul învăţării”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.