În Șieu • O stație de tratare a apei stă de 4 ani, din cauza conflictului instituțional

0
56

Conflictul deschis dintre primărie și Consiliul Local din comuna Șieu nu e o ches­tiune nouă, el se petrece de 15-16 ani încoace. Între timp, altele similare, în Bocicoiu Mare sau Vișeu de Jos, s-au stins demult. Și dacă pe de o parte, conflictul de idei și de abordări ar putea sugera democrație, acesta se oprește unde afec­tează direct populația.

Aflăm că Șieul are o stație de tratare a apei neterminată, ce stă degeaba de 4 ani. A fost inițial finanțată prin FDI, apoi finanțarea s-a pierdut în urma tachinărilor instituționale. Acum, ne spune primarul Irina Iusco, ar mai fi nevoie de 250.000 de lei pentru finalizarea stației și folosirea ei. În acest moment, pe țevi curge apă menajeră, din sursă de suprafață, e bună pentru spălat haine și dat la animale, nu pentru băut. Stația de tratare a primit finanțare și s-a făcut în 2021, primarul spune că e 90% finalizată, iar Consiliul local refuză să acorde suma din bugetul local, pentru finalizare și punerea în funcțiune.

La fața locului, se vede construcția nouă, utilată, cu filtre, care stă degeaba, în așteptarea unei captări propice, pentru a se transforma apa menajeră în apă potabilă. Acum, în plină campanie electorală, nici nu se va face, înțelegem, ca să nu devină o “realizare a primarului”, la fel ca în cazul altor investiții blocate. Nu ne rămâne decât să ne minunăm, ori să aruncăm ochii în vecini, la comunele unde a fost consens și există rețele de apă, canalizare, străzi, trotuare și sunt deja cu gândul la introducerea rețelelor de gaze naturale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.