Cum să studiezi mai bine pokerul: 5 pași simpli, dar foarte eficienți

0
25

Studiul reprezintă o componentă esențială a jocului de poker, pentru toți cei care își doresc să progreseze. Partea teoretică are un rol important și le oferă jucătorilor o bază solidă. E indicat să înveți de la alți jucători mai experimentați, care s-au lovit deja de anumite situații pe care le poți întâmpina și tu la masă.

Dacă întrebi un jucător profesionist de poker care sunt cele mai importante 5 elemente necesare pentru a avea succes în această activitate, abilitatea de a studia reprezintă un răspuns pe care îl vei primi frecvent. Ca în orice domeniu, cu cât știi mai mult, cu atât ai șanse mai mari să ai succes.

Fiecare turneu de poker poate fi considerat și un examen. O bătălie la care ai adversari, contra cărora lupți pentru premiile puse în joc. Cu cât intri mai pregătit la masă, șansele tale vor fi mai mari. Tocmai din acest motiv, e esențial să aloci un timp special studiului în cazul în care îți dorești să progresezi, indiferent dacă ești un jucător pasionat de pe platformele de poker, fie că îți place să mergi în cazinouri ori cluburi.

În acest articol te invităm să descoperi un ghid din care vei afla cum să îți îmbunătățești mai bine capacitatea de a studia la poker:

Pasul 1: Descoperă care sunt minusurile tale

În afaceri, un principiu cunoscut este Pareto. Potrivit acestuia, 80% dintre rezultatele noastre provin din 20% din eforturile pe care le facem. În poker, acest lucru s-ar traduce prin a te concentra asupra lucrurilor potrivite pentru a-ți maximiza rezultatele. Încearcă să îți dai seama care sunt minusurile tale și să te axezi doar pe studiu în acele privințe.

Pentru a conștientiza care sunt punctele tale mai slabe, te poți folosi de un soft de poker, care va stoca istoricul mâinilor tale. Apoi, vei putea analiza rezultatele, singur sau împreună cu un antrenor. În același timp, poți vedea care sunt aspectele în privința cărora ești mai puțin încrezător și să încerci să le îmbunătățești.

Pasul 2: Stabilește obiective și rezultate precise

După ce ai depistat care sunt minusurile din jocul tău, e momentul să începi să cauți soluții. În același timp, e indicat să îți stabilești obiective pentru remedierea problemelor depistate și să înțelegi de ce ai nevoie pentru a reuși să depășești obstacolele.

În general, specialiștii recomandă ca aceste obiective de învățare să fie împărțite în mai mulți pași, ca niște trepte. Asta pentru a-ți putea evalua mult mai ușor progresul. Chiar și cu pași mici, dacă simți că progresezi, deja este un lucru foarte bun pentru tine.

Pasul 3: Alege materialele de studiu

Partea bună este că trăim o perioadă în care găsești numeroase resurse pentru a putea studia pokerul mai bine. Au fost lansate sute de cărți despre poker, iar Internetul este o resursă infinită de informații.

Desigur, atunci când ai un volum mare de informații la dispoziție s-ar putea să îți fie greu să faci o alegere. Însă e bine să citești recenziile, să te informezi în privința celor care au scris cărți ori tutoriale. O altă alternativă este să urmărești streameri de poker, jucători cu rezultate dispuși să împărtășească din experiența lor.

Pasul 4: Cât timp aloci studiului?

E important să știi și cât timp aloci studiului. Acest lucru variază de la om la om, de la nevoie ori dorința fiecăruia de a învăța. Jucătorii recreaționali nu vor aloca la fel de mult timp studiului precum cei care doresc să facă pasul către o carieră în acest joc.

Însă, oricare ar fi varianta în care te afli, e bine să îți stabilești o perioadă de timp pentru sesiunile de studiu. Indicat este să nu alegi sesiuni mai lungi de 2 ore pentru că s-ar putea să apară oboseala și să nu te mai poți concentra. Asimilarea informațiilor este esențială atunci când dorești să progresezi.

Pasul 5: Analizează-ți rezultatele

În timp ce evoluezi, e bine să te asiguri că planul tău de a studia dă roade. Îți poți ajusta planul din mers, dacă simți că analiza unui articol de 30 de minute îți ia, de fapt, mai mult. Ori dacă vezi că anumite materiale pe care le citești nu se potrivesc cu ceea ce îți dorești tu.

Poți trece la altceva, mai ales că resursele din domeniul pokerului sunt dureroase. În același timp, e indicat să fii răbdător, deoarece rezultatele nu pot apărea peste noapte.

Sursa foto canva.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.