Demarat în Maramureș, proiectul „Învață de la Antreprenori” a devenit național

0
77

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Educației privind promovarea antreprenoriatului în școli, prin organizarea și implementarea proiectului „Învață de la antreprenori”.
Proiectul a fost inițiat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș, în cursul anului 2023, și implementat într-o fază de testare la nivelul acestui județ, prin colaborarea cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.
Prin acest parteneriat se urmărește promovarea în rândul elevilor din învățământul public preuniversitar a educației și competențelor antreprenoriale, prin punerea lor în contact direct cu antreprenorii, în cadrul unor activități precum: evenimente, prezentări ale antreprenorilor în unități de în­vă­țământ, sesiuni de discuții între oamenii de afaceri și elevi.
„Inițiativa Camerei de Comerț și Industrie Maramureș în privința lansării acestui program s-a dovedit a fi una de succes. Astfel, până în prezent, la nivelul acestui județ există 72 de școli înscrise, aproximativ 40 de antreprenori participanți și peste 2000 de elevi participanți la întâlniri. Ca o consecință firească, la nivelul Camerei de Comerț și Industrie din România (CCIR) s-a decis implementarea acestui proiect la nivel național, prin încheierea protocolului de colaborare cu Ministerul Educației, existând, totodată, și un interes sporit din partea celorlalte Camere de Comerț și Industrie Județene de a se implica, alături de companiile locale, în pregătirea elevilor pentru mediul antreprenorial. În mod cert, sistemul de învățământ românesc are mare nevoie de astfel de programe, care să contribuie la stimularea și dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale elevilor în modul cel mai practic cu putință”, a declarat președintele CCIR, Mihai Dărăban.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.